‘Bauke Mollema rijdt volgend seizoen voor het Amerikaanse Trek’

Bauke Mollema fietst volgend seizoen voor de Amerikaanse wielerploeg Trek. Hij zou rond zijn met de ploeg, melden bronnen aan De Telegraaf. Mollema’s contract bij Belkin, dat na dit seizoen stopt als wielersponsor, loopt af.

Bauke Mollema komt over de finish in de achtste etappe van de Tour afgelopen zaterdag.
Bauke Mollema komt over de finish in de achtste etappe van de Tour afgelopen zaterdag. Foto AP/ Peter de Jong

Bauke Mollema fietst volgend seizoen voor de Amerikaanse wielerploeg Trek. Hij zou rond zijn met de ploeg, melden bronnen aan De Telegraaf. Mollema’s contract bij Belkin, dat na dit seizoen stopt als wielersponsor, loopt af.

Mollema, momenteel namens Belkin de man voor het klassement in de Tour de France, moet diezelfde rol bij Trek gaan vervullen. Bij die ploeg rijden dan wel de Luxemburgse broers Andy (winnaar Tour de France 2010) en Fränk Schleck, hun recente optredens zijn teleurstellend.

Bij Trek zou Mollema gezelschap krijgen van de broertjes Boy en Danny van Poppel en de Zwitser Fabian Cancellara. Mollema werd vorig jaar zesde in de Tour de France, momenteel staat hij tiende in het klassement.