Assad: landen die terroristen steunen gaan hoge prijs betalen

Assad tijdens een bezoek aan Maaloula, in april dit jaar. Foto ANP/EPA/SANA

De Syrische president Bashar al-Assad heeft tijdens een tv-toespraak gezegd dat westerse en Arabische landen die ‘terrorisme’ steunen in Syrië, een ‘hoge prijs’ zullen betalen. Assad is vandaag ingezworen voor een nieuwe termijn als president.

Hij sprak daarnaast de intentie uit om net zo lang door te gaan met de strijd tegen de opstandelingen totdat het overal in het land weer veilig is, aldus Reuters.

In Syrië woedt al drie jaar een burgeroorlog tussen het regime van Assad en een veelheid aan rebellengroeperingen die ook elkaar bestrijden. In de toespraak liet Assad weten dat er nog steeds nationale verzoening mogelijk is, mits iedereen de wapens neerlegt. Volgens Assad is er sprake van buitenlandse agressie, waarbij gebruik wordt gemaakt van ‘lokale instrumenten’.

De president is vandaag ingezworen als president voor een nieuwe termijn van zeven jaar. Vorige maand won hij de presidentsverkiezingen in de delen van het land die nog steeds onder controle van diens regime vallen. Daarbij gaat het vooral om de noordelijke en centrale gebieden. De verkiezingen werden door de oppositie gezien als een farce.

    • Philippus Zandstra