458 kinderen gered uit tehuis in Mexico

In de Mexicaanse stad Zamora zijn gisteren 458 kinderen gered uit een tehuis waar ze leefden onder verschrikkelijke omstandigheden. De kinderen moesten bedelen voor geld op straat, kregen onhygiënisch voedsel te eten en moesten op de grond slapen tussen het ongedierte. Sommige kinderen zouden bovendien seksueel misbruikt zijn, schrijft persbureau Reuters.

De Mexicaanse politie en het leger kwamen in actie na zo’n vijftig klachten over de mensen die de leiding hebben over het tehuis dat ‘La Gran Familia’, de grote familie, heet. De beheerder wordt verhoord door de autoriteiten.

In het tehuis woonden 278 jongens, 174 meisjes en zes kleine kinderen. Ook woonden er 138 volwassenen tot 40 jaar.

‘La Gran Familia’ werd opgericht in 1947 en zorgt voor kinderen die zijn verlaten door ouders met problemen. Het biedt ook scholing aan. De financiering voor het tehuis kwam tot stand via donaties, bedrijven en de regering.

    • Frank Huiskamp