Scolari dient zijn ontslag in

Scolari moest Brazilië de wereldtitel bezorgen. Foto Reuters

Felipe Scolari is opgestapt als bondscoach van Brazilië. Na het teleurstellende WK – Brazilië werd vierde – heeft de coach zelf zijn conclusies getrokken. Eerder hadden Braziliaanse media al aangekondigd dat de nationale bond hem zou ontslaan, als gevolg van de tegenvallende prestaties. Bij zijn aanstelling in 2012 kreeg hij de opdracht om Brazilië in eigen land de wereldtitel te bezorgen. Die was haalbaar, totdat Duitsland zijn ploeg met maar liefst 7-1 versloeg in de halve finale. Een dieptepunt in de geschiedenis van het Braziliaanse voetbal. „De ergste dag van mijn leven”, bekende Scolari. Voormalig international Zico zei: „We moeten respect hebben voor zijn staat van dienst, maar Scolari moet aftreden.” Voor Scolari was het zijn tweede termijn als bondscoach van zijn vaderland. In 2012 won hij met Brazilië het WK in Japan en Zuid-Korea. (NRC)