Nieuwe veroordelingen voor Kunsthalroof

Foto ANP

De hoofdverdachten van de roof in de Rotterdamse Kunsthal moeten de gedupeerde verzekeraar 18,1 miljoen euro betalen. Dat heeft de Roemeense rechtbank gisteren bekendgemaakt. Dit is het bedrag dat vorig jaar is uitgekeerd aan de Triton Foundation, eigenaar van de zeven kunstwerken die in oktober 2012 binnen enkele minuten uit de Kunsthal werden gestolen. Twee verdachten zijn eerder al veroordeeld voor hun rol in de roof, gisteren kregen drie andere verdachten een straf te opgelegd. Adrian P., een van de twee inbrekers, kreeg een celstraf van 6 jaar en 8 maanden. Medeverdachten Alexandru B. en Olga D. kregen beiden twee jaar cel. D., moeder van de eerder veroordeelde hoofdverdachte Radu D., wordt er ook van verdacht de kunstwerken te hebben verbrand. Daar loopt in Roemenië nog een apart onderzoek naar.