Janmaat en Martins Indi vertrekken bij Feyenoord

De geruchten kloppen: zowel Daryl Janmaat als Bruno Martins Indi vertrekt bij Feyenoord. Janmaat gaat naar Newcastle United, zo kreeg Voetbal International bevestigd. Martins Indi vertrekt naar FC Porto.

Daryl Janmaat en Eugenio Mena, verdediger voor Chili, tijdens de WK-wedstrijd in Sao Paulo. AFP / Martin Bernetti

De geruchten kloppen: zowel Daryl Janmaat als Bruno Martins Indi vertrekt bij Feyenoord. Janmaat gaat naar Newcastle United, zo kreeg Voetbal International bevestigd. Martins Indi vertrekt naar FC Porto, meldt de Rotterdamse club.

De transfersom voor Janmaat zou 7,5 miljoen euro bedragen. De 24-jarige verdediger is vandaag medisch gekeurd en tekent een contract van zes seizoenen. Zijn contract bij Feyenoord loopt halverwege 2015 af.

‘Juiste moment om te vertrekken’

Janmaat krijgt drie Nederlandse ploeggenoten: Tim Krul, Vurnon Anita en Siem de Jong, die eerder al van Ajax werd gehaald. Janmaat is volgens VI de beoogde opvolger van Mathieu Debuchy. Hij stapt waarschijnlijk over naar Arsenal.

Martins Indi tekent bij de Portugese topclub FC Porto een contract voor vier seizoenen. De transfer van de 22-jarige verdediger hing al enige tijd in de lucht. De transfersom is niet bekendgemaakt. Martins Indi vindt dit “het juiste moment om te vertrekken” uit Rotterdam.

“Ik heb vanaf het begin gezegd dat ik hoopte dat als ik ooit de volgende stap in mijn carrière zou maken, dat zowel ik als de club daarvan beter zou worden. Voor Feyenoord is mijn vertrek in financieel opzicht goed, terwijl ik in Portugal een nieuwe uitdaging aanga.”

Ook Pellè weg

Martins Indi maakte in 2010 de overstap naar het eerste elftal van Feyenoord. Sindsdien kwam hij tot 102 competitiewedstrijden en vijf goals. Sinds 2012 is de verdediger ook international. Met Oranje speelde hij de afgelopen weken op het WK en inmiddels staat de teller op 22 interlands. Janmaat speelde tijdens het WK vijf wedstrijden voor Oranje. Bij Feyenoord kwam hij in twee seizoenen tot 63 competitiewedstrijden. Daarvoor speelde Janmaat bij sc Heerenveen en ADO Den Haag.

Gisteren werd bekend dat Graziano Pellè Feyenoord verlaat om te voetballen voor Southampton. De Italiaanse spits tekende een driejarig contract bij de Premier League-ploeg waar Ronald Koeman sinds deze zomer trainer is.

    • Mirjam Remie