Israël hervat aanvallen op doelwitten in Gaza na beschietingen

Foto ANP/EPA/Oliver Weiken

Israël is weer begonnen met luchtaanvallen op doelwitten van Hamas. Vanochtend ging het oorlogskabinet van premier Netanyahu nog akkoord met een staakt-het-vuren, maar dat werd verworpen door Hamas.

Hamas heeft vanaf het moment dat het bestand om 09.00 vanochtend had moeten ingaan 47 raketten op Israël afgevuurd. Een paar uur later werden de aanvallen van Israël op doelwitten van Hamas op de Gazastrook hervat. Een militaire woordvoerder tegenover Reuters:

“Het Israëlische leger valt weer aan.”

En op Twitter zegt IDF-woordvoerder Peter Lerner:

Twitter avatar LTCPeterLerner Peter Lerner Following 6 hrs of indiscriminate rocket fire at #Israel the #IDF has resumed operational activities against #Hamas

Er zijn inmiddels twee aanvallen uitgevoerd op doelwitten van Hamas in de Gazastrook. Die volgen nadat volgens het Israëlische leger 47 raketten vanuit het gebied op Israël zijn afgevuurd.

Twitter avatar IDFSpokesperson IDF Hamas has fired 47 rockets since we suspended our strikes in Gaza at 9 am. As a result, we have resumed our operation against Hamas.

Hamas kon zich niet vinden in het Egyptische voorstel omdat een staakt-het-vuren pas kan als er een alomvattende overeenkomst wordt gesloten. Israël ging wel akkoord met een staakt-het-vuren, omdat zo de Gazastrook langs diplomatieke weg kan worden gedemilitariseerd. Premier Netanyahu dreigde vervolgens met nieuwe stappen als Hamas niet akkoord ging.