Herstel van de huizenprijzen, en wat de dag verder interessant maakt

Foto HH

Geen tijd om al onze verhalen te lezen? Hier de selectie om vandaag aan te kunnen. En dat in drie minuten.

Vorig kwartaal stegen de huizenprijzen voor het eerst in drie jaar. Zet het herstel door? We horen het vandaag als makelaarsvereniging NVM met nieuwe kwartaalcijfers over de huizenprijzen komt.

Voor plaatsen als Winschoten, Pekela en Delfzijl valt te hopen dat de prijzen nu eindelijk weer stijgen. In Noordoost-Groningen lagen de huizenprijzen ook vorig kwartaal nog 43 procent lager dan het landelijk gemiddelde.

Gorgelen met vloerreiniger

Eén op de drie Amerikaanse studenten spoelt zijn mond dagelijks met een middel dat vroeger werd verkocht om wonden te ontsmetten, gonorroe te genezen of vloeren schoon te maken. Het is Listerine, de onbetwiste marktleider van het mondwater.

Bijna de helft van de mondspoeling die in de VS wordt verkocht is van Johnson & Johnson, sinds 2006 de eigenaar van het merk. En dat dankzij een gelikte marketingcampagne die drie mannen honderd jaar geleden verzonnen. Vandaag presenteert het Amerikaanse bedrijf zijn halfjaarcijfers.

No such thing as a free lunch

Het lijkt een grap, maar nee. BitTorrent, het bedrijf dat de software ontwikkelde waarmee internetgebruikers illegaal films, muziek en series downloaden, gaat geld vragen om een eigen tv-serie te produceren.

De stap van BitTorrent komt op een interessant moment. Steeds meer sites nemen afstand van het model dat het internet eerder domineerde: alle informatie moet gratis toegankelijk zijn. En nu is zelfs icoon van het gratis-tijdperk BitTorrent om. De betaalmuur is in.

En verder…

Weer moet een megabank een megaboete betalen. Citigroup heeft een schikking getroffen van 7 miljard dollar. Wat heeft Citigroup misdaan, en vier andere vragen over de boete.

De Duitse taal is ‘in’. Nu sluipen ook steeds meer Duitse woorden het Engels binnen. Het resultaat: Denglish.

Net ontbeten? Kijk dan nog niet hiernaar: de grootste vliegenboerderij ter wereld, met 8,5 miljoen vliegen, waar veevoer uit vliegenlarven wordt gemaakt.

    • Anouk van Kampen