Datavisualisatie: een dag in het leven van een New Yorkse ‘cabbie’

Bron nyctaxi.herokuapp.com

In New York rijden zo’n 50.000 cabbies rond in 13.000 yellow cabs. Hoe druk hebben ze het? Welke ritjes leggen ze af? En wat kost het? Je ziet het allemaal op deze interactieve kaart van datajunkie Chris Whong.

Whong kreeg de data van alle taxiritten uit 2013: maar liefst 170 miljoen stuks. Na een klik op de kaart krijg je een willekeurige rit te zien. Whong toont hoe snel de meter oploopt en waar de ritprijs uit bestaat (belastingen, tol etc.). Ook wil hij laten zien hoe en wanneer taxi’s bewegen in New York.

Een taxiritje ziet er dan zo uit:

Bron nyctaxi.herokuapp.com

En een ritje in de spits zo:

Bron nyctaxi.herokuapp.com

De yellow cabs in New York City hebben jaarlijks 241 miljoen passagiers.