VS: Chinese hackers stelen plannen Boeing

De Amerikaanse autoriteiten hebben een Chinese zakenman beschuldigd van inbraak in computersystemen van defensiebedrijven. Ook Boeing zou doelwit zijn. De man zou, met twee hackers, tussen 2009 en 2013 informatie over militaire projecten hebben gestolen, waaronder over gevechtsvliegtuigen. Hij zou hebben geprobeerd de informatie te verkopen aan Chinese staatsbedrijven. Ook bleek vorige week dat Chinese hackers hebben ingebroken in een database met personeelsgegevens van de Amerikaanse overheid. De hackers hadden waarschijnlijk dossiers op het oog van mensen die solliciteerden op posities met security clearance, meldde The New York Times. De hack was in maart gepleegd.

De relatie tussen China en de VS verslechtert door cyberspionage en cyberdiefstallen over en weer. Laatst klaagde de VS vijf Chinese militairen aan voor het hacken van bedrijfsgeheimen. Daarna stapte China uit de bilaterale werkgroep cyberveiligheid.

    • Ap