Zaak rond gedode Palestijn voor de rechter

De rechtszaak tegen drie Israëliërs die worden beschuldigd van het ontvoeren en levend verbranden van een Palestijnse tiener is maandag van start gegaan. Dat heeft de politie gemeld.

De moord, die werd gepleegd uit wraak voor de eerdere dood van drie Israëlische jongeren, leidde tot grootschalige protesten van Arabieren en Palestijnen in Israël en op de Westelijke Jordaanoever.

Drie verdachten hebben bekend

Volgens een politiewoordvoerder hebben de drie verdachten voor de rechter toegegeven schuldig te zijn aan de moord op de 16-jarige Mohammed Abu Khdeir. De tiener werd op 2 juli vlak bij zijn huis in Oost-Jeruzalem meegenomen. Zijn verkoolde lichaam werd later teruggevonden in een bos.

De Israëlische veiligheidsdienst bevestigt dat de moord op Abu Khdeir een wraakactie was. De namen van de verdachten zijn niet bekendgemaakt. De politie heeft een onderzoek lopen naar drie andere personen die mogelijk bij de moord betrokken zijn. Zij staan onder huisarrest. (Novum)