Pellè gaat naar Southampton

Graziano Pellè tijdens de eerste training van Feyenoord dit seizoen. Foto ANP

Graziano Pellè verlaat Feyenoord en gaat voetballen voor Southampton. De Italiaanse spits tekent een driejarig contract bij de Premier League-ploeg waar Ronald Koeman sinds deze zomer trainer is. Feyenoord doet geen mededelingen over de transfersom. Pellè had nog een contract tot 2016. De 28-jarige Pellè maakte in de zomer van 2012 de overstap van Parma naar Feyenoord. Afgelopen seizoen scoorde hij 23 keer en hielp hij Feyenoord naar de tweede plek in de eredivisie en de voorronde van de Champions League. Technisch directeur Martin van Geel vindt dat Pellè de verwachtingen heeft overtroffen. „Die waren bij zijn komst in 2012 zeker niet bij iedereen hooggespannen. Vanaf de eerste dag heeft hij laten zien een meerwaarde te zijn voor het elftal”, aldus Van Geel. Over zijn opvolger wil hij niets kwijt. Naast Koeman komt Pellè bij Southampton nog een bekende uit de Eredivisie tegen. De Engelse club nam Dusan Tadic afgelopen week over van FC Twente. (Novum)