Man doodgeschoten op parkeerplaats in Amsterdam

Een dertigjarige man is zaterdagnacht omgekomen bij een schietpartij in Amsterdam. De man werd, zittend in zijn auto, onder vuur genomen op een parkeerterrein in de Conradstraat in Amsterdam-Oost.

De politie kan nog niet zeggen of het om een liquidatie gaat, maar wijst wel op het feit dat later diezelfde nacht, even verderop in stadsdeel Oost, een brandende auto met Duitse kentekenplaten werd aangetroffen. „Mogelijk is dit de vluchtauto van de dader of daders”, zegt een woordvoerder van de politie.

Het slachtoffer is volgens de woordvoerder een man uit Amsterdam, maar ook daarover kon zij nog geen definitief uitsluitsel geven: „Zoals het er nu naar uitziet is de man geen bekende van de politie.” Het ligt volgens de woordvoerder „nog helemaal open waar dit mee te maken heeft”.

Bewoners van de Conradstraat hoorden om kwart voor twee ’s nachts „tien, twaalf schoten”. En niet veel later werden bewoners van de Flevoparkweg wakker van het getoeter van een Volkswagen Golf die midden op straat in lichterlaaie stond.

Het is al meer dan een jaar onrustig in het Amsterdamse criminele milieu. Het laatste grote incident was in mei de liquidatie van de crimineel Gwenette Martha in Amstelveen. (NRC)