Ook Contador stapt uit de Tour de France

Alberto Contador (links) nog ongeschonden voorafgaand aan de etappe van vandaag. Naast hem groenetruidrager Peter Sagan.
Alberto Contador (links) nog ongeschonden voorafgaand aan de etappe van vandaag. Naast hem groenetruidrager Peter Sagan. Foto AFP/ Eric Feferberg

Zo wordt het Vincenzo Nibali wel een beetje makkelijk gemaakt. Beide topfavorieten voor de winst van de Tour rijden niet meer. Vandaag viel Alberto Contador hard, waarna de Spanjaard besloot af te stappen. Eerder was de winnaar van vorig jaar Chris Froome al afgestapt.

Contador (Tinkoff-Saxo) viel vandaag in de zwaarste bergetappe in de Vogezen in de afdaling van de Petit Ballon, een berg van de 1ste categorie. Hij liep een wond op aan zijn rechterknie. Na een behandeling klom de winnaar van 2007 en 2009 weer op zijn fiets, inmiddels met een flinke achterstand. Die bedroeg al vier minuten op het peloton toen.

Twitter avatar TourDeJose José Been With Contador the last of the Tour de France-winners leaves the Tour #TDF http://t.co/jOWv4NKm3i

Veel uitvallers

Contador stond bij de start van deze etappe negende in het klassement op ruim vier minuten van geletruidrager Tony Gallopin.

De Tour is nu ruim een week bezig en kent al veel uitvallers. Tot nu toe zijn het er zestien, onder wie de Nederlanders Stef Clement (Belkin) en Danny van Poppel. Vandaag leek de huidige nummer drie van het klassement Tiago Machado uit te vallen. Hij werd in een ambulance gelegd, maar stapte toch weer op.