Separatisten ook bij Loegansk in defensief

De Oekraïense strijdkrachten hebben de omsingeling van het vliegveld bij Loegansk, de tweede stad in de oostelijke regio Donbass, doorbroken. Het vliegveld, dat al in handen was van Oekraïense troepen, kan weer over de weg worden bereikt en bevoorraad. Loeganks zelf is, net als Donetsk, nog onder controle van de pro-Russische milities.

Intussen maakt Kiev zich op voor een directe interventie vanuit Rusland. Volgens Moskou is een Russisch dorp bij de grens getroffen door Oekraïens mortiervuur. Daarbij viel een dode. Rusland heeft gerichte represailles aangekondigd. In Kiev houdt men er rekening mee dat deze tegenactie kan leiden tot een directe invasie. Volgens de Oekraïense ‘inlichtingendiensten’ zijn er colonnes met zwaar Russische materieel bij Rostov a/d Don op weg naar de grens van de Donbass. (NRC).