Iedereen naar Spanje met vakantie

Lloret de Mar, Spain

De Spaanse costa’s zijn nog steeds razend populair. Van alle buitenlandse reizen gemaakt door inwoners van de EU, bezocht 20 procent het Zuid-Europese land.

Spanje is de populairste vakantiebestemming…

En dat is kassa. Uit cijfers van de World Travel And Tourism Council blijkt dat toerisme het land vorig jaar ruim 58 miljard euro opleverde: 5,7 procent van het BBP. Dit jaar komt er naar verwachting 60 miljard binnen uit de toeristische sector. Ter vergelijking: in Nederland was dat in 2013 ‘slechts’ 12 miljard euro.

Dit zijn overigens alleen de ‘directe inkomsten’, zoals geld uit hotels, restaurants en de luchtvaartsector.

…en dat zorgt voor veel inkomsten…

Maar waar komen de toeristen - en dus het geld - vandaan? Spanje staat bij België, Duitsland, Frankrijk, Denemarken en het Verenigd Koninkrijk in de top-3 populairste (buitenlandse) vakantiebestemmingen.

…van vooral Belgen, Duitsers en Fransen

    • Yordi Dam