Dit brengen andere media vandaag

Oudewaal met Montelbaantoren in de ochtend Foto ANP

Wat zijn de belangrijkste zakelijke verhalen van andere media vandaag? Lees het hier en je bent in een keer bij.

Jarenlang presteerden vastgoedfondsen slecht op het Damrak. Door de eurocrisis, dalende huizenprijzen en een overschot aan kantoorpanden werden vastgoedbeleggingen steeds minder waard.

Maar de vijf beursgenoteerde vastgoedfondsen behoren dit jaar tot de best presterende aandelen, schrijft het FD. Winkelcentrafonds Corio steeg in een jaar tijd met maar liefst 14 procent, Wereldhave met 30 procent en Unibail Rodamco won 9 procent in beurswaarde.

Volgens analist Folmer Pietersma van Robeco is de sector op dit moment erg aantrekkelijk. De veiliger geachte obligaties leveren slechts erg weinig rendement door de lage rentestanden, en beleggen in aandelen wordt vanwege het matige economische herstel nog vaak als te riskant (of te duur) gezien.

Vastgoed is dan de gulden middenweg, schrijft het FD. Bovendien zijn de aandelen relatief goedkoop omdat de koers van vastgoedfondsen de afgelopen jaren hard onderuit ging.

ING sleept AFAS voor de rechter

ING heeft salarisstrookjesverwerker AFAS voor de rechter gesleept, meldt de Volkskrant. AFAS biedt particulieren een gratis online huishoudboekje, en gebruikt daarvoor saldogegevens van ing.nl. Gebruikers van het huishoudboekje moeten daarvoor hun inloggegevens eenmalig aan AFAS verstrekken.

Volgens ING is dat niet veilig, en moet AFAS stoppen bankgegevens van ING-klanten te gebruiken. De Consumentenbond en het Nibud zijn het daar overigens niet mee eens – die bevelen het huishoudboekje zelfs aan. AFAS stelt dat ING wil dat de service stopt omdat ING er niets aan verdient.

Beleggers vragen BAM om opheldering

Beleggersclub VEB heeft bouwbedrijf BAM om opheldering gevraagd over de onverwachte winstwaarschuwing die het bedrijf vorige week gaf, schrijft Z24.nl.

BAM waarschuwde voor “projectverliezen” in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk ter waarde van 75 miljoen euro. Na de mededeling daalde de beurskoers met 40 procent.

De VEB is kritisch over het feit dat BAM nog in april liet weten geen nieuwe tegenvallers te verwachten.

BAM liet vorige week weten nu “alles onder controle hebben”. De VEB wil weten waar dat dan op gebaseerd is, en of er niet meer projecten zijn aangenomen die nog voor onverwachte tegenvallers kunnen zorgen.

    • Dolf de Groot