Broeierige week

Het weer komt in wat rustiger vaarwater. Afgelopen week brachten extreme buien flinke wateroverlast. Morgen komt een zwak front in de buurt. Het veroorzaakt meer bewolking, en er kan ook een spatje regen vallen. De temperatuur kan, ondanks gebrek aan zon, nog wel tot 21 of 22 graden oplopen. Woensdag komt er wel meer zon. Het blijft vrijwel overal droog. Het wordt tegelijkertijd al iets warmer. In het zuiden wordt lokaal de zomerse grens van 25 graden alweer gehaald. Daarna gaat de opmars van temperatuur door. Donderdag wordt een warme, zonnige zomerdag. Het kwik stijgt overal tot boven de 25 graden maar de 30 wordt nog nergens gehaald. Dat kan vrijdag wel gebeuren. Het wordt broeierig en heet met veel zon en vrij weinig wind. Het onweer laat waarschijnlijk tot zaterdag op zich wachten.