Dode en uitgebrande wagen na ‘vermoedelijke liquidatie’ A’dam

Op een parkeerplaats in Amsterdam is zaterdagnacht een 30-jarige inwoner van de hoofdstad doodgeschoten. De man is, zoals het er nu naar uitziet, geen bekende van de politie. “Maar zowel zijn identiteit als zijn achtergrond zijn nog volop in onderzoek.”

Twitter avatar AT5 AT5 Dodelijke schietpartij Conradstraat. Man zou met meerdere schoten om het leven zijn gebracht http://t.co/MfKsa7s4wE http://t.co/j9gh93xslt

Het incident vond rond 01.45 uur plaats. Buurtbewoners hebben toen meerdere schoten hebben gehoord, meldt stadszender AT5. De schietpartij gebeurde in de Conradstraat in het centrum van de stad. Nadat de schoten gelost waren, is een grijze auto weggereden. Het voertuig werd enkele minuten later aangetroffen op de Flevoweg. De auto stond in brand. Het gaat om een grijze Volkswagen Golf met Duits kenteken.

“Mogelijk is dit de vluchtauto van de dader of daders”, meldt de politie. Het team dat onderzoek doet naar de zaak wil graag in contact komen met mensen die iets van het schietincident of het achterlaten en in brand steken van de auto hebben gezien. (Novum)