Vakantiefiles voor Gotthardtunnel en richting Frankrijk

Files op de 'Autoroute du soleil' vandaag richting Frankrijk. Foto AFP / Philippe Desmazes

De eerste vakantiefiles beginnen zich in het buitenland al te vormen. De meest in het oog springende is die voor de Gotthardtunnel in Zwitserland. Verkeer richting Italië loopt daar bijna twee uur vertraging op, meldt de ANWB.

Op de Route du Soleil richting Zuid-Frankrijk rijdt het verkeer over 15 kilometer langzaam op de A7 tussen Lyon en Orange. De vertraging was rond 09.00 uur ongeveer een half uur, zegt een woordvoerder tegen persbureau Novum.

“Maar het wordt steeds drukker dus dat loopt voorlopig alleen maar op.”

Op de A9 richting Arbon is gisteravond een ongeluk met een vrachtwagen gebeurd, waardoor de weg lange tijd dicht was. Inmiddels is de weg vrijgegeven. Op de A3 tussen Luxemburg en Frankrijk begint het verkeer ook vast te lopen. In Duitsland is het nog niet druk. Hij verwacht dat de drukte op de wegen in het buitenland tot het middaguur toeneemt.

De schoolvakanties begonnen vrijdag in het zuiden van Nederland, maar dat leidde toen niet tot grote drukte. Ook vandaag is het rustig.

    • Anouk Eigenraam