Ajaxhooligans veroordeeld voor drugs

Vijf leden van de harde kern van Ajax zijn veroordeeld voor betrokkenheid bij een drugsbende. De twee hoofdverdachten, Daan van der E. en Tamara F., maakten onder meer xtc en speed in hun woning in België en kregen respectievelijk vijf en vier jaar cel opgelegd van de rechtbank in Amsterdam. Van der E. is een bekende drugscrimineel. Samen met F. was hij in juni 2012 al veroordeeld tot een lange gevangenisstraf voor drugsdelicten. Het hoger beroep in die zaak loopt nog en in afwachting daarvan waren ze op vrije voeten. De rechtbank rekent het de twee erg aan dat ze direct weer in de fout gingen. Een derde verdachte fungeerde als hun plaatsvervanger. Ook sloot hij zelf drugsdeals. Hij kreeg drie jaar cel. De overige twee verdachten zaten al bijna een jaar in voorarrest en dat vond de rechter genoeg. Ze hebben een gevangenisstraf gekregen die gelijk is aan de duur van hun voorarrest en taakstraf.

    • Novum