Pellè verruilt Feyenoord voor Southampton

Foto ANP / Marco de Swart

Graziano Pellè verlaat Feyenoord en gaat voetballen voor Southampton. Dat meldt de Rotterdamse club zaterdag. De Italiaanse spits tekent een driejarig contract bij de Premier League-ploeg waar Ronald Koeman sinds deze zomer trainer is.

Feyenoord doet geen mededelingen over de transfersom. Pellè had nog een contract tot 2016 in Rotterdam.

De 28-jarige Pellè maakte in de zomer van 2012 de overstap van Parma naar Feyenoord. De spits, die in het verleden weinig succes kende bij AZ, leefde in Rotterdam op en scoorde in zijn eerste seizoen 27 keer in 29 wedstrijden. Afgelopen jaargang vond hij 23 keer het net en hielp hij Feyenoord naar de tweede plek in de Eredivisie en de voorronde van de Champions League.

De Italiaan denkt dat hij klaar is voor een volgende stap in zijn carrière. Hij zegt:

“Ik ben blij dat ik de kans krijg in voor mij en voor velen de grootste competitie ter wereld. Ik zal altijd met een heel positief gevoel terugkijken op mijn tijd in Rotterdam, Feyenoord is het beste en meest talentvolle team waarin ik tot nu toe in mijn carrière heb gespeeld.”

Van Geel wil nog niets kwijt over opvolger

Technisch directeur Martin van Geel vindt dat Pellè de verwachtingen de afgelopen twee jaar heeft overtroffen.

“Die waren bij zijn komst in 2012 zeker niet bij iedereen hooggespannen. Vanaf de eerste dag heeft hij laten zien een meerwaarde te zijn voor het elftal. Graziano heeft zich in de afgelopen twee seizoenen bewezen als topscorer en als persoonlijkheid met een enorme winnaarsmentaliteit.”

Over de opvolger van de succesvolle Italiaan wil Van Geel niet veel kwijt.

“Zijn vertrek is in sportief opzicht een verlies voor de club, nu is het aan ons om wederom een geschikte aanvalsleider te vinden, als opvolger van achtereenvolgens John Guidetti en Pellè.”

Naast Koeman komt Pellè bij Southampton nog een bekende uit de Eredivisie tegen. De Engelse club nam Dusan Tadic afgelopen week over van FC Twente.

(Novum)