Marc Lammers stopt als bondscoach België

Marc Lammers tijdens een wedstrijd van de Belgische hockeymannen. Foto ANP / Koen Suyk

Marc Lammers stopt per direct als bondscoach van de Belgische hockeymannen om persoonlijke redenen. Dat heeft de 45-jarige Nederlander bekendgemaakt op een persconferentie, meldt persbureau Novum. Zijn assistent Jeroen Delmee wordt zijn vervanger.

Eigenlijk had Lammers nog een contract bij de Belgen tot de Olympische Spelen van Rio in 2016. Die neemt Delmee nu op zich. Hij heeft een contract getekend voor tot en met de Spelen van 2016.

Lammers kondigde tijdens de persconferentie ook zijn afscheid als hockeycoach aan. De voormalige hockeyspeler was voordat hij naar België vertrok, jarenlang de bondscoach van het Nederlandse dameshockeyteam. Hij veroverde met de hockeyvrouwen de zilveren medaille op de Olympische Spelen van 2004 in Athene en de gouden medaille op de Olympische Spelen van 2008 in Peking.

“Red Lions is mijn eindstation als hockeycoach en dat zal het ook blijven.”

Onder leiding van Lammers wist België vorig jaar tweede te worden op het EK.

    • Anouk Eigenraam