Een mooi succes voor de ene topman...

Hij kon meteen aan de slag, de nieuwe topman van FloraHolland. Toen Lucas Vos in januari aantrad, was bij de grootste bloemenveiling ter wereld net een staking aan de gang. Honderden werknemers hadden hun werk neergelegd uit protest tegen de reorganisatie die Vos’ voorganger Timo Huges, inmiddels de hoogste baas bij de Nederlandse Spoorwegen, had ingezet. Bij FloraHolland zouden tweehonderd banen verdwijnen. De stakers eisten onder meer een hogere ontslagvergoeding en de toezegging dat de blijvers niet gedwongen zouden worden overgeplaatst naar andere vestigingen.

Voor Vos de reorganisatie kon voortzetten, moest hij eerst zorgen dat deze werd gefinancierd. FloraHolland, een coöperatie, wilde namelijk dat de leden – bloementelers – hieraan zouden meebetalen. Dat weigerden zij. Maar afgelopen week stemden de telers toch in met een regeling waarin de kosten gedeeld worden. De ongeveer 4.700 leden betalen 11 miljoen euro van de reorganisatie mee.

Dat heeft Vos toch maar mooi voor elkaar gekregen.