Wateroverlast in regio Utrecht - noodweer treft vliegveld Frankfurt

Op industrieterrein Heide Roerstreek in Roermond bekijken werknemers vandaag de schade na hevige regenval. Verschillende bedrijven in de regio kampen met wateroverlast. Foto ANP / Piroschka van de Wouw

De omgeving van Utrecht is vandaag opnieuw geconfronteerd met wateroverlast. Voor de tweede dag op rij hebben hevige buien straten blank gezet.

Ook in Amersfoort is veel regen gevallen. De politie waarschuwt op Twitter voor weggespoelde putdeksels. Daardoor bestaat het gevaar dat onder een plas een ingang naar het riool schuilgaat.

Twitter avatar PolAfoortCentr Politie Amersfoort C Veel overlast door regenval. Pas op losgeraakte putdeksels. Al meerdere meldingen gehad. ^MW http://t.co/MrYCkfBIPN

Rhenen, waar gisteren nog optredens voor de Rijnweek werden geschrapt wegens het noodweer, bleef nieuwe hevige regenval bespaard. De optredens gaan gewoon door.

De situatie in Hoevelaken:

Hagelstenen zo groot als knikkers in Overijssel

In Overijssel zijn tijdens de overtrekkende onweersbuien hagelstenen zo groot als knikkers naar beneden gekomen. Dat gebeurde onder meer in Haaksbergen, waar ook straten blank kwamen te staan. Ook waren er blikseminslagen in de provincie, meldt RTV Oost. Tussen Zwolle en Nijverdal rijden na een blikseminslag vanavond geen treinen meer.

Twitter avatar DrywFiltiarn Martijn Bosgraaf @rtvoost het was weer raak in #Haaksbergen, pittige regen met hagel zo groot als knikkers. Straten centrum blank. http://t.co/jWFxGEeBag

In de plaats Leiderholthuis sloeg de bliksem in bij een woning waar op dat moment een verjaardag werd gevierd. Een aantal mensen stond in de tuin toen de bliksem een antenne om het dak trof. Onder meer een televisieschotel, een tv en een internetmodem gingen stuk.

Noodweer treft vliegveld Frankfurt

Door onweer en zware regenval is het vliegverkeer vanuit en naar de luchthaven van Frankfurt ernstig ontregeld. Dat heeft een woordvoerder van het vliegveld vandaag gezegd, meldt het Duitse persbureau DPA. Er zijn momenteel al honderdtwintig vluchten geannuleerd.

Volgens de woordvoerder doen medewerkers van de luchthaven hun best om de reizigers op andere vluchten te plaatsen. Hoewel de terminals van het vliegveld volstromen, ‘heerst er geen chaos’.

Het gebied rondom Frankfurt wordt sinds gisteren geteisterd door noodweer. De regen leidde tot overstromingen, waterschade en verkeersproblemen.

Twitter avatar kulundzic79 Luka Now on #Frankfurt airport thunderstorm again :((( http://t.co/hdUwQN48Va