Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

19,8 mln voor Egyptisch beeld

Een 4.000 jaar oud kalkstenen beeld dat door Egypte wordt opgeëist is gisteren bij Christie’s geveild voor 15,8 miljoen pond (19,8 miljoen euro). De gemeente Northampton bracht Sekhemka naar de veiling om een uitbreiding van het eigen museum te kunnen financieren. De Arts Council had gewaarschuwd dat het museum daardoor zijn accreditatie zou kunnen verliezen. De Egyptische ambassadeur noemde de veiling „een belediging van Egyptisch erfgoed en archeologie”. (BBC)