Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Binnenlands bestuur

Kinderen spelen in een bomkrater in Aleppo

foto reuters

Het Syrische regime heeft troepenversterkingen gestuurd naar de noordelijke stad Aleppo, waar deze jongens in een bomkrater spelen, in een poging wijken in handen van de oppositie te heroveren. Aleppo, eens het commerciële centrum van Syrië, is sinds een offensief van de oppositie in 2012 opgedeeld in een door het regime gecontroleerd deel en een door rebellen gecontroleerd deel. De oppositie moet het ook opnemen tegen islamitische extremisten die een nieuw offensief op Aleppo lijken voor te bereiden. Vorige week nam de Islamitische Staat in Irak en de Levant het noordelijke platteland rond de stad in.