Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Human interest

Begrafenis in Bosnië 19 jaar na bloedbad

Foto Reuters

Een Bosnische moslim zoekt de resten van een familielid. Vandaag, op de negentiende verjaardag van het bloedbad bij de plaats Srebrenica waarbij ruim 8.000 moslims omkwamen, zouden de overschotten van 175 pas onlangs geïdentificeerde slachtoffers ter aarde worden besteld. Nadat strijders die onder het bevel stonden van de Servische generaal Mladic de moslims hadden gedood werden hun lichamen in zo’n 60 massagraven gedumpt. De herdenking van vandaag wordt door gasten uit binnen- en buitenland bijgewoond.