Rodebietentompoes

illustratie jet peters

Je mag in Nederland niet zomaar met een karretje op de hoek van de straat gaan staan om eten te verkopen. Daar zijn allerlei vergunningen voor nodig.

Een oplossing is dan om met je foodtruck te cateren op feesten of festivals.

Maar je kunt het probleem ook andersom benaderen en een restaurant om je foodtruck heen bouwen.

Dat is wat de jongens van de Gastrovan deze zomer gedaan hebben in de Timmerfabriek, een enorm monumentaal pand in de binnenhaven van Vlissingen.

Twee jaar geleden vertrokken de drie vrienden in een omgebouwde Fiat-bus richting Frankrijk en Spanje.

Op zoek naar de klassiekers – echte boeuff bourguignon maken in de Bourgogne, dat werk.

De bus werd uitgerust met een fornuis, uitklap-barbecue en een espresso-apparaat op zonnecellen.

Deze zomer hebben ze de bus, dus de Timmerfabriek, binnengereden en houden ze daar tot 31 augustus van donderdag tot en met zondag restaurant.

Uiteraard in het bezit van alle verplichte vergunningen.

Ze maken zelf rabarberijs en grapefruit-limoncello.

En ze serveren spannende gerechten, zoals koudgerookte Hollandse nieuwe met witte kool, waterkers, ingelegde komkommer en venkelbroodkruim met cantuccini.

En deze rodebietentompoes met pure chocolade en rode besjes.