Riante beloning voor top Nationale Nederlanden, en wat de dag verder interessant maakt

Foto ANP

Een extraatje van 2,4 miljoen euro

Nationale Nederlanden heeft 240 miljoen euro opzij gezet om zijn allerhoogste medewerkers de komende tijd een extraatje te kunnen geven. Het gaat om een pakket aandelen dat de verzekeraar vast heeft “gereserveerd” bij de beursgang van afgelopen week, blijkt uit de prospectus.

Als het geld allemaal terecht komt bij het topkader, komt dat neer op 2,4 miljoen euro per persoon - de top bestaat uit ongeveer 100 man. De top van NN Group - zo heet het bedrijf sinds de beursgang - krijgt daarnaast nog een contante bonus uitgekeerd. Die is meestal even hoog als de aandelenbonus. Over hoeveel jaar dat geld en die aandelen worden uitgekeerd, is niet duidelijk.

Zelfs Michael Jackson droeg Oilily

Oilily werd bekend met kinderkleding in uitbundige dessins, felle kleuren, en oversized modellen. Vaak gedragen door kinderen én moeders. In de gloriejaren van het familiebedrijf, de jaren negentig, waren ook (de vrouwen van) The Rolling Stones, Madonna en Michael Jackson fan.

Daarna ging het mis: in 2003 ging het bedrijf over in vreemde handen, in 2009 werd het failliet verklaard. Nu is het bedrijf weer terug bij de familie, de Olsthoorns. Zij gaven het bedrijf weer zelfvertrouwen, en omzet. Inmiddels tussen de 20 en 30 miljoen euro per jaar.

Kun je niet slapen, eet dan pasta

Last van een jetlag? Eet dan pasta, rijst, of eieren met spek. NRC Q geeft tips om het lichaam na een verre vlucht snel weer in balans te brengen.

Euronext is op zoek naar klanten

Beursbedrijf Euronext probeert eens iets nieuws, om meer beleggers naar de beurs te halen. Vanaf vandaag zijn in Amsterdam en Brussel een nieuw soort aandelenopties te koop: ‘spotlightopties’ - kortlopende opties in kleine en middelgrote bedrijven.

En verder

Nog een jaar, en dan zullen er meer tablets verkocht worden dan computers.

Een waterzuiveringsinstallatie, een gemaal, of een maaiboot. Die moet jij inkopen, tegen de laagste prijs. Waterschap Brabantse Delta is op zoek naar een een nieuw afdelingshoofd.

Nederland maakt nog kans op een finaleplek op het WK in Brazilië. Al wordt de bal dan wel voortgeschopt door robots.

Chinezen ontdekken het delen van auto’s. Handig, in een land waar de file’s lang zijn en de wegen vol.

    • Annemarie Sterk