Pharrell laat North Sea Jazz met een dubbel gevoel achter

Pharrell Williams tijdens zijn optreden op North Sea Jazz. Foto ANP / Paul Bergen

Hij had vooraf shotjes gedronken met Sheila E., zei Pharrell. En hij leek niet te hebben overdreven. De zanger sprak met dubbele tong, stond niet vast op zijn benen en moest het optreden geregeld overlaten aan de meelopende tape en zijn sterke band. En toch was het een dansfeestje op North Sea Jazz.

Heel het festival wilde het concert zien, het stond bomvol in de Nile, niemand kon er meer bij. Pharrell hield het bij een greatest hits show. Naast de bekende nummers van zijn album GIRL, speelde hij de hits van N.E.R.D., was er een blokje met zijn eigen producties (The Neptunes) en mochten de danseressen ook nog wat tijd vullen terwijl Pharrell toekeek.

Aan de rand van het podium luisterde Stevie Wonder mee, iets waar Pharrell niet over uitgepraat raakte en bij She Wants To Move kwam Sheila E. meedansen.

Pharrell haalde geregeld de vaart uit het concert door lang het publiek toe te spreken. Zo was Nederland zeer speciaal voor hem omdat al zijn hitsuccessen hier zouden zijn begonnen. Zijn pleidooi voor meer gelijkheid van vrouwen was onverstaanbaar.

Het optreden was niet heel goed, maar de nummers zijn dat wel. Pharrell heeft een berg hits en ook al was er amper verschil met hoe ze op plaat staan, het blijft heerlijk dansbaar materiaal.

Afsluiters waren uiteraard Get Lucky en daarna Happy. Pharrell liet als afsluitende hoofdact het publiek van North Sea Jazz met een dubbel gevoel achter. Het was een show vol heerlijke nummers, maar wat was vanavond precies de inbreng van Pharrell?

Lees hier ons liveblog terug van gisteren en bekijk onze Inbeeld-serie:

    • Alex van der Hulst