Net gemist 12/7

De terugkijk- en leestips die nrc.next selecteerde voor het weekend: LEZEN/KIJKEN Wat De Touretappe die Lars Boom won. Tijd 27 minuten De NOS hield een fijn liveblog bij van de Touretappe van donderdag, die gewonnen werd door ‘onze’ Lars Boom. Lees het na voor een tijdbesparende etappebeleving: tweets, interviewtjes en filmpjes van dappere wielrenners die

De terugkijk- en leestips die nrc.next selecteerde voor het weekend:

LEZEN/KIJKEN
Wat De Touretappe die Lars Boom won.
Tijd 27 minuten

De NOS hield een fijn liveblog bij van de Touretappe van donderdag, die gewonnen werd door ‘onze’ Lars Boom. Lees het na voor een tijdbesparende etappebeleving: tweets, interviewtjes en filmpjes van dappere wielrenners die zich niet laten weerhouden door modder en kasseien.

LEZEN
Wat Wat Harry Potter als man van 33 jaar.
Tijd 5 minuten

Hoe zou het de volwassen Harry Potter vergaan? Voor de online community Pottermore schreef J.K. Rowling een verhaal over de tovenaar op 33-jarige leeftijd – in de stijl van de roddelende redacteur Rita Skeeter van de Daily Prophet. Het staat achter de inlog bij Pottermore, en (zonder inlog) op de site van het tv-programma Today.

KIJKEN
Wat Reportage over euthanasie bij kinderen
Tijd 25 minuten

Nieuwsuur maakte een gedegen en grondige reportage over euthanasie voor kinderen. Voer voor een maatschappelijke discussie.

KIJKEN
Wat Filmpje van een Oostenrijks park dat soms een meer is.
Tijd 10 minuten

In het Oostenrijkse Hochschwabgebergte ligt een mooi meer. Tenminste: in de zomer, als het smeltwater het dal onderdompelt. In de winter is het een fris groen park. Een team van onderwaterfilmers van National Geographic ging eropuit en zwom langs de parkbankjes en -paadjes.

LEZEN
Wat Wat Het Jeugdjournaal interviewt Oranje.
Tijd 2 minuten

Misschien wel de mooiste beelden van ‘ons’ WK: hoe Oranje aarzelt, toegeeft en zoekt naar troostende woorden voor alle teleurgestelde kinderen van Nederland.

    • Laura Wismans