Herdenkingsbijeenkomst voor Kris en Lisanne

Condoleanceregister voor Kris en Lisanne in het gemeentehuis van Amersfoort.
Condoleanceregister voor Kris en Lisanne in het gemeentehuis van Amersfoort. Foto ANP / Jeroen Jumelet

De families van Kris Kremers en Lisanne Froon houden volgende week vrijdag een herdenkingsbijeenkomst in Amersfoort voor de in Panama omgekomen vrouwen. Dat laten hun families vandaag weten.

Tijdens de bijeenkomst, die wordt gehouden in de Sint-Joriskerk, spreken vrienden of familie over het leven van de vrouwen en worden herinneringen opgehaald en gedeeld. Burgemeester van Amersfoort Lucas Bolsius houdt mede namens de ouders een toespraak.

Ook wordt hun favoriete muziek gespeeld en gedraaid. “De avond is gericht op het nalaten van een mooie herinnering aan Kris en Lisanne, passend bij hun leven. “Aan het einde van de bijeenkomst wordt een kaars aangestoken ter nagedachtenis aan de vrouwen.

Iedereen die de afgelopen maanden heeft meegeleefd, zowel vrienden en familie als onbekenden, is uitgenodigd. In de Sint-Joriskerk is plaats voor negenhonderd mensen.

De 21-jarige Kris Kremers en de 22-jarige Lisanne Froon volgden een taalcursus in Panama. Ze waren sinds 1 april vermist. Ze vertrokken die dag voor een wandeling in de omgeving van het Panamese plaatsje Boquete. Eind vorige maand werd bekend dat weefsel dat is aangetroffen in de Panamese jungle dna van de vrouwen uit Amersfoort bevat. (Novum)