‘Harry Potter-acteur Dave Legeno (50) overleden in Death Valley’

Bron YouTube

Acteur en bokser Dave Legeno is om het leven gekomen tijdens een wandeltocht in de Amerikaanse Death Valley. De Engelsman is 50 geworden.

Legeno was te zien in onder meer twee Harry Potter-films (IMDb). Daarvoor was hij in de boksring actief onder de naam Lone Wolf.

Het lichaam van Legeno werd zondag al ontdekt door twee passanten, meldt persbureau Reuters. Nu blijkt dat het om de acteur gaat. “Het lijkt erop dat Legeno’s overlijden heeft te maken met de hitte”, laat de politie weten aan het Amerikaanse tijdschrift The Hollywood Reporter. “Er zijn geen tekenen van kwade opzet.”

Legeno speelde weerwolf Fenrir Greyback, in het Nederlands Fenrir Vaalhaar, in Harry Potter and the Half-Blood Prince en in beide delen van Harry Potter and the Deathly Hallows. Hij was ook te zien in Snatch en Batman Begins. Legeno laat onder anderen een dochter achter.

    • Marije Willems