Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Rise of the Planet of the Apes

(Rupert Wyatt, 2011). Primaten binden de strijd aan met de mensheid in een veelbelovend begin van een nieuwe serie Apenfilms die voortborduren op Planet of the Apes (1968). Leider van de opstand is chimpansee Caesar, hyperintelligent door een genetisch gemanipuleerd virus om de ziekte van Alzheimer te bestrijden. De met de nieuwste motion capture-technologie geanimeerde apen fascineren en de film heeft een verbluffende finale op de Golden Gate Bridge bij San Francisco. Het vervolg, Dawn of the Planet of the Apes, draait vanaf 17 juli in de bioscoop.

RTL5, 20.30-22.35u.