Storm eist leven in Amsterdam, veel schade in andere delen van Nederland

Gemeentewerkers takelen een omgewaaide boom weg in het centrum van de hoofdstad. De boom viel op een abri, daarbij kwam een man om het leven.
Gemeentewerkers takelen een omgewaaide boom weg in het centrum van de hoofdstad. De boom viel op een abri, daarbij kwam een man om het leven. Foto ANP/Evert Elzinga

De storm van vannacht heeft een leven geëist in Amsterdam. De man probeerde onder een abri te schuilen voor het noodweer toen de bliksem een boom raakte die op hem viel, aldus de brandweer. Elders heeft de storm voor veel schade gezorgd.

Het ongeluk gebeurde op de Nieuwezijds Voorburgwal. Toegesnelde hulpdiensten en voorbijgangers konden niet veel meer doen.
Pepijn Crone, verslaggever bij RTL Nieuws, twittert:

Twitter avatar PepijnCrone Pepijn Crone De storm van vannacht kostte één iemand het leven. Deze boom kwam op het tramhokje terecht waar hij schuilde http://t.co/pCxxOgFhki

Door de inslag is ook een bovenleiding van de tram beschadigd geraakt. Het GVB laat het tramverkeer omleiden. De storm heeft elders in het land tot grote schade geleid. Vooral het midden en het zuiden van Nederland zijn volgens de NOS getroffen door ernstige waterschade. In het Limburgse Herkenbosch moest een verdieping van een verpleeghuis worden ontruimd nadat kamers van bewoners onderliepen.

Twitter avatar carvh12 Regina van Hoeken @Hansvdven1965: Noodweer in #Helmond. Hele straten onder water http://t.co/GuIbdSw5Xn”
Twitter avatar MoesJohan Johan Moes @AaJeeJee @Ophef Landweg in Wapse afgesloten na noodweer met 50 mm regen http://t.co/ulReLze3RF
Twitter avatar GlennAnthonie GlennAnthonie @Jantje_ heftig noodweer heeft de straten blank gezet in #adam #onweer http://t.co/Xz0DCJLiXz

In Opheusden zijn achttien huizen beschadigd geraakt door de waterval en ontstond er kortsluiting. Op de A50 en A15 mocht het verkeer niet harder rijden dan 40 kilometer per uur.