D66 onderzoekt benoeming partijleden tot wethouder Haarlem

ANP / Lex van Lieshout

Het landelijk bestuur van D66 begint een onderzoek naar de benoeming van de D66-wethouders in de gemeente Haarlem in 2010. Er is twijfel ontstaan over de vraag of wethouder Ewout Cassee in 2010 melding heeft gemaakt van een aantal juridische procedures waarbij hij was betrokken als ondernemer, schrijft NRC handelsblad vanmiddag.

In een van de zaken oordeelde de Ondernemingskamer in een voorlopig vonnis dat sprake was van wanbeleid bij een vennootschap waarvan Cassee bestuurder was. De Ondernemingskamer benoemde in die zaak een bestuurder die het conflict uiteindelijk schikte.

Voormalig D66-afdelingsvoorzitter Hans Klaassen, die betrokken was bij de voordracht van Cassee, besprak deze zaak met de bewindvoerder en concludeerde dat het conflict een benoeming van Cassee tot wethouder niet in de weg stond.

Toenmalig fractievoorzitter Louise van Zetten stelt dat zij daarover niet is geïnformeerd. Burgemeester Bernt Schneiders van Haarlem stelt dat ook hij niet op de hoogte was van deze en enkele andere juridische procedures.”Ik had dat wel willen weten”, zegt Schneiders.

Brief van het college van B&W aan de raad naar aanleiding van de publicatie in NRC:

Lees het volledige artikel (€) in NRC Handelsblad. Reageren? Mail naar onderzoek@nrc.nl.

    • Jan Meeus