In beeld

Verkoeling zoeken bij een hittegolf

Tropische temperaturen ver boven de 30 graden. We hebben het in Nederland nog niet meegemaakt, maar in India, Pakistan en Las Vegas weten ze er alles van. Zwemmen, onder de sproeier staan, water drinken. Iedereen probeert op zijn eigen manier verkoeling te zoeken. Ondertussen belooft het ook bij ons zomers warm te worden. Morgen begint de dag zonnig, maar kunnen in de loop van de middag pittige regen- en onweersbuien voorkomen. De temperatuur loopt op tot 22 graden aan de Zeeuwse kust, tot 29 graden in het oosten van het land, meldt Weeronline.nl.
Verkoeling zoeken in een waterpretpark in China.
Reuters / China Daily
Een vrouw beschermt haar gezicht tegen de zon terwijl ze over het strand van Thessaloniki wandelt.
AFP / Sakis Mitrolidis
Vader Tony Mener houdt zijn 4-jarige dochter Amelie vast terwijl een koelinstallatie water in hun gezicht blaast op Las Vegas Boulevard.
AP / John Locher
Kinderen verliezen hun geduld en breken een watertank open in New Delhi. De hoofdstad van India, met een bevolking van meer dan 16 miljoen mensen, is voor haar water afhankelijk van vier andere Indiase staten.
AFP / Chandan Khanna
Een Afghaanse jongen plonst in het water in een kanaal in de stad Herat. In het westen van het land liggen de temperaturen ver boven de 30 graden.
AFP / Aref Karimi
Niet alleen mensen hebben zo nu en dan behoefte aan verkoeling. Deze hond in München bewijst dat ook dieren erg graag van water genieten op een warme zomerdag. Deze hond kon wel wat verkoeling gebruiken na een hondenrace.
AFP via DPA / Stephan Jansen
Een Iraakse jongen springt van duikplank in een zwembad in Bagdad.
AFP / Amer Al-Saadi
De 11-jarige Melody Griffin houdt haar adem in als ze van de duikplank springt in een zwembad in Prescott, in de staat Washington.
AP / Walla Walla Union-Bulletin
Amanda Ouellet veegt het zweet van haar gezicht, terwijl ze een advertentiebord vasthoudt in Las Vegas.
AP / John Locher
Pakistaanse jongeren spelen in een zwembad in Lahore. Net als India is ook Pakistan getroffen door extreme hitte en het ziet er naar uit dat de hittegolf voorlopig nog wel even blijft.
AFP / Arif ALI
Van de glijbaan.
Foto AP / Wade Payne
Een man in Noord-India zoekt verkoeling in het water, het maakt hem duidelijk niet uit dat het water vol zit met kroos. Noord-India heeft te maken met een zware hittegolf. Op sommige plaatsen is het in 62 jaar niet zo warm geweest.
Foto Reuters / Mukesh Gupta
Mensen zoeken verkoeling aan de oever van een rivier tijdens een zomerse middag in Islamabad, Pakistan.
AP / B.K. Bangash
Een olifant geniet van het koude water in een dierentuin in Tsjechië. Verkoeling is voor olifanten - zelfs Afrikaanse - heel belangrijk. Ze kunnen veel last hebben van een hittegolf.
AP / David Tanecek