Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Boeken

Verdachte van mishandeling Colum McCann gearresteerd

Colum McCann (Foto AP)

De Amerikaanse politie heeft de man gearresteerd die enkele weken terug de Ierse schrijver Colum McCann ernstig mishandelde.

Dat meldt onder andere de LA Times.

Michael Mott werd sinds een aantal weken door de politie gezocht en meldde zichzelf  afgelopen maandag bij een politiebureau in New Haven in de staat Connecticut. Hij heeft inmiddels bekend.

Mott en McCann kregen op 28 juni ruzie in een hotel in New Haven. Na een woordenwisseling besprong Mott McCann van achteren en sloeg hem bewusteloos. McCann hield er een gebroken kaak, drie gebroken tanden en twee blauwe ogen aan over.

Colum McCann ontving in 2009 de National Book Award voor fictie voor zijn roman Let the great world spin. U leest hier een interview met McCann over dat boek. Zijn laatste roman is TransAtlantic.