Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Sport

Seth Meyers krijgt live uitslag Oranje te horen. En dat valt niet zo goed

“Dutch lost. 4-2 on penalties”. Het staat op een iPad die de Amerikaanse talkshowpresentator Seth Meyers tijdens de opname van zijn show in handen gedrukt krijgt. Even later ligt het ding op de grond. Meyers is oprecht teleurgesteld. Zijn prachtige samenvatting van de treurigheid van een troostfinale maakt het filmpje af.

“Dutch lost. 4-2 on penalties”. Het staat op een iPad die de Amerikaanse talkshowpresentator Seth Meyers tijdens de opname van zijn show in handen gedrukt krijgt. Even later ligt het ding op de grond. Meyers is oprecht teleurgesteld. Zijn prachtige samenvatting van de treurigheid van een troostfinale maakt het filmpje af.

Vlak na het nieuws en wat meelevende ‘aaaaaah’s’ uit het publiek doet hij wat velen van ons waarschijnlijk ook doen: relativeren. “Ik heb een mooie vrouw”, “ik heb twee geweldige ouders”, “voetbal is niet belangrijk, ik heb een talkshow”. Maar nee, Meyers vindt het niet leuk.

Waarom is natuurlijk de vraag. Waarom is Meyers zo teleurgesteld over het verlies van Oranje? Nou, Meyers heeft enkele jaren in Amsterdam gewoond toen hij als komiek onderdeel uitmaakte van Boom Chicago, net als zijn broer. Hij is fervent aanhanger van Oranje. In 2010 was hij na de verloren finale ook al in rouw. Hij legde toen aan The New York Times uit hoe het zit met zijn liefde voor het Nederlands elftal:

“The Dutch soccer team is like my foreign girlfriend who I’m no longer with, but who I see every four years. I’ve had the benefit of seeing the Red Sox win the World Series and the Steelers have won the Super Bowl, so I don’t have a lot to complain about as a sporting fan. I’ve had a great decade. But on behalf of all my Dutch friends that I’m still in touch with, I know how much the Dutch team is still like the Red Sox used to be.”

‘Saturday at nobody cares PM’

Nog even terug naar het filmpje van gisteren. Dat sluit hij af met een gepaste samenvatting van hoe waardeloos een troostfinale is, een wedstrijd die Nederland nu rest zaterdag:

“…a third place event, which is the worst sporting event of all the sporting events in the world. Imagine you’re super depressed, because you can’t play for the World Cup and you and another super depressed team get to, for ninety minutes, just kick each other with a chance of winning a title that no one will ever speak of or remember. Just one more game, that no one cares about or will watch. So that’s Saturday at nobody cares PM.”