Máxima was voor Nederland

Was dat niet wat vreemd, die mededeling van de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) dat koningin Máxima tijdens de wedstrijd tegen haar geboorteland Argentinië voor Nederland zou juichen? De RVD liet gisteren weten: „De koning en koningin zijn uiteraard supporters van het Nederlands elftal. Koningin Máxima is Nederlandse en is dus voor Nederland.”

Was dit een communiqué dat uitging op verzoek van het koninklijk paar? Nee, laat de RVD vandaag weten. „We hebben deze mededeling gisteren gedaan naar aanleiding van vragen van de media.”

Máxima was gisteren in Parijs voor een toespraak bij de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO). Waar ze later die avond de wedstrijd gekeken heeft, is niet duidelijk. Dat vond de RVD, in tegenstelling tot haar teamvoorkeur, wel privé.