Ontslagen bij vleesverwerker Vion

Vleesverwerker Vion (omzet 7 miljard, 6.700 werknemers) wil komende tijd flink in uitgaven snijden. Het bedrijf uit het Boxtel kondigde vanochtend aan onder meer een aantal slachthuizen te sluiten, met een nog onbekend aantal ontslagen tot gevolg. Zwaartepunt van de reorganisatie ligt in Duitsland, waar Vion nog tientallen kleine en vaak verouderde slachterijen en worstenfabrieken heeft. De maatregelen moeten leiden tot een jaarlijkse uitgavenvermindering van zo’n 100 miljoen euro bij de Brabantse vleesverwerker. Vion heeft al twee jaar last van tegenvallende resultaten. In een poging weer wat lucht te krijgen, verkocht het vorig jaar de goedlopende bedrijfstak Vion Ingredients voor 1,6 miljard euro. Dat geld ging echter vooral naar de bank, terwijl Vion bleef kampen met tegenvallers op de Europese markt. (Novum)