Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Weer

Overlast door hevige regenval in Limburg

Hevige regenval heeft op verschillende plaatsen in Limburg overlast veroorzaakt. Een hotel liep onder water en in Landgraaf kwamen enkele straten blank te staan omdat de riolering de regen niet meer aankon.

Dat meldt de Limburgers nieuwszender L1. Ook liep het water naar binnen bij enkele lokalen van een Limburgse basisschool. Een aantal ondergelopen wegen is afgesloten. Uit de hele provincie kwamen meldingen binnen van ondergelopen kelders.

In Limburg is in twee dagen tijd net zo veel regen gevallen als normaal in de hele maand juli. Zo viel in Ubachsberg volgens Meteo Limburg 104 liter regen per vierkante meter, en in Maastricht-Heugem 103. Een neerslaghoeveelheid van 100 milimeter in twee dagen komt statistisch gezien ongeveer één keer per honderd jaar voor, zo meldt L1.

De komende dagen blijft het regenen, maar dit is naar verwachting geen langdurige regenval meer. Het gaat om enkele onweersbuiten. Vanwege het hoge waterpeil blijft waterschap Roer en Overmaas de komende dagen extra alert.