Economie

De overnametruc bij Estro en wat de dag verder interessant maakt

Foto ANP

Geen tijd om al onze verhalen te lezen? Hier de selectie om vandaag aan te kunnen. En dat in drie minuten.

Estro werd wel heel soepel Smallsteps

De eigenaren van kinderopvang-gigant Estro, investeringsmaatschappijen KKR en Bayside Capital hebben al voor de boel failliet ging, dat tot in de puntjes voorbereid. En ook de doorstart met 250 van de 350 filialen was al maanden in de maak. Andere partijen kregen zo geen kans om een rol te spelen in die doorstart. Maar dan had het er misschien heel anders uitgezien voor de vestigingen die nu moeten sluiten.

Wat de fax?

De fax bestaat 50 jaar. Noord-Korea gebruikt hem nog om de zuiderburen te bedreigen. In Nederland was het ooit “booming business”, maar inmiddels is het apparaat toch wel uitgestorven?

Duizend gele, duizend rooie

De grootste bloemenveiling van de wereld heeft het zwaar. Vandaag organiseert FloraHolland de tweede ledenvergadering in korte tijd om tot een financiering van de reorganisatie te komen. Mogelijk moet de directie opstappen. Vier vragen over de problemen tussen tulpen.

Hear no evil

Zo’n driekwart van de professionele musici heeft last van gehoorproblemen. Dus hoe kunnen concertzalen zó ontworpen worden dat ze zo min mogelijk gehoorschade oplopen? Die vraag wil de TU Eindhoven de komende jaren beantwoorden in een groot onderzoek dat wordt uitgevoerd in drie concertzalen. In beeld het enigszins griezelige onderzoek.

En verder

Wie in 1988 geboren is, heeft pech. Twintig jaar oud zijn in een periode van hoge werkloosheid heeft niet alleen een leven lang invloed op je salaris, maar ook op je gezondheid en geluksgevoel. Dat blijkt uit onderzoek in Het beste van Bloomberg.

In de Job of the Day vandaag de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond die een hoofd communicatie zoekt. “Je moet ze neerzetten als helden.”

Aan de late kant bij het vliegveld en geen tijd om een parkeerplek te zoeken voor je auto? Bij Düsseldorf Airport is dat geen probleem meer. Daar regelen robots dat, zo legt Het beste van Die Welt uit.

In de Graphic of the Day de grote winnaar van de opmars van internetwinkels.