De making-of van een hoax: deze man kan niet echt 29 beroemdheden nadoen

Zeven miljoen mensen keken er sinds 1 juli naar een video waarin Amerikaan Rob Cantor een bijzonder aanstekelijk nummer zingt en daarbij 29 beroemdheden nadoet. En ongelofelijk goed ook. Bijna te goed voor één persoon, toch? Klopt, hij deed namelijk geen van deze stemmen. Dat deden professionele imitators, maakte hij zelf bekend.

Zeg maar eerlijk, was je erin getrapt? Het hoeft natuurlijk niet, er waren genoeg twijfelachtige momenten in dit nummer, dat passend genoeg Perfect heet. Kon die feilloze uitvoering van een Christina Aguilera-uithaal echt uit de mond van deze bebaarde man komen? Laat staan die van Billie Holiday? Gwen Stefani? Eigenlijk, eigenlijk lag het er wel heel dik bovenop. Maar goed, er waren genoeg mensen die deze man wonderen toedichtten.

Hij zichzelf niet, zo zegt hij in het gisteren verschenen making-of-filmpje: hij kan geen enkele beroemdheid nadoen. Zingen kan hij wel, dus de laatste imitatie - die van hemzelf - is wel helemaal echt. De rest werd gedaan door professionals, zoals Brock Baker (o.a. Jack Black, Kermit, Smeagol/Gollum, Peter Griffin, Adam Sandler), Piotr Michael (Christopher Lloyd, Ray Romano, Steve Buscemi, Bob Dylan) en Mark Sipka (Randy Newman, Willie Nelson, Billie Holiday).

    • Frank Huiskamp