Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politie, recht en criminaliteit

Beroep Suarez afgewezen door FIFA

Luis Suárez acteert bezorgdheid om zijn gebit nadat de Uruguayaanse spits enkele seconden eerder zijn tanden in de schouder van Giorgio Chiellini zette.
Luis Suárez acteert bezorgdheid om zijn gebit nadat de Uruguayaanse spits enkele seconden eerder zijn tanden in de schouder van Giorgio Chiellini zette. Foto Reuters / Tony Gentile

Het beroep van Luis Suarez tegen zijn schorsing van vier maanden is afgewezen. Dat heeft de tuchtcommissie van de FIFA vrijdag laten weten. De straf van de Uruguayaan blijft daardoor staan, schrijft persbureau Novum.

Suarez en de nationale bond vonden de schorsing buiten alle proportie. Ze meenden bovendien dat er onvoldoende bewijs was voor een beet, maar vorige week ging de oud-Ajacied alsnog door het stof. Hij bood zijn excuses aan. Het was al de derde keer dat Suarez zijn tanden zette in een tegenstander.

De 27-jarige Suarez kan nog in beroep bij het internationaal sporttribunaal CAS. Als hij dat niet doet mag hij pas eind oktober weer trainen en wedstrijden spelen voor zijn club. De aanvaller zou op het punt staan Liverpool te verruilen voor FC Barcelona.

Suarez werd twee weken geleden door de FIFA gestraft vanwege het bijten van de Italiaanse verdediger Giorgio Chiellini in de wedstrijd Italië - Uruguay. Hij is voor negen interlands geschorst, mag vier maanden lang niet in een stadion komen en moet een boete van 80.000 euro betalen.