Vingeronvriendelijk spel

Civilization Revolution begon in 2008 als gestroomlijnde spelcomputerversie van de beroemde beschavingssimulator waarin je je eigen volk sticht. Je wint niet alleen door andere volkeren om te leggen, maar juist ook door technologische, culturele of economische doelen na te streven. De potjes waren lekker kort, waardoor je vaker opnieuw kon spelen om de verschillende mogelijkheden te verkennen. Een jaar later kwam er een telefoonversie, die zodanig was uitgekleed dat er weinig van overbleef. Firaxis probeert dit nu goed te maken met een dichtere benadering van het origineel, al betaal je wel het volle pond voor een zes jaar oude game. Bovendien is het grootste probleem nog niet opgelost: aan alles is te merken dat Civilization Revolution 2 is ontworpen voor een controller, en niet voor je vinger. De bediening is daardoor rommelig en onlogisch. Hoog tijd voor een echte Civilization-voor-touchscreens.

    • Niels `t Hooft