Tourorganisatie schrapt twee kasseienstroken wegens slecht weer

De hel van vandaag. Schermafbeelding Twitter/Tinkoff Saxo

De wielrenners in de Tour de France hoeven vandaag in de vijfde etappe over twee kasseienstroken minder te rijden dan gepland. Dat meldt de tourorganisatie, die de stroken te gevaarlijk acht vanwege de slechte weersomstandigheden.

De stroken tussen Beuvry-la-Forêt en Orchies (1400 meter lang) en die van Mons-en-Pévèle (duizend meter lang) zijn geschrapt, schrijft persbureau Novum. Het heeft de afgelopen dagen hard geregend in Noord-Frankrijk, waardoor de kasseien glad zijn en volgens de organisatie niet veilig om overheen te rijden.

Twitter avatar jfleboube Le Jeff @AG2RLAMONDIALEc boueux ? Nan à peine…. @letour bonne journée les coureurs!!!!! http://t.co/lzYFINScn8

De etappe met de kasseien is berucht wegens vele valpartijen en het ongemak om eroverheen te rijden. De renners krijgen nu zeven stroken met een totaal van dertien kilometer voor hun kiezen.

Twitter avatar tinkoff_saxo Tinkoff Saxo It’s not an exaggeration when they call it #HellOfTheNorth. Photos from today. Stay safe! #Tinkoff4TDF #TDF @letour http://t.co/OflwAXL044

Niki Terpstra geldt als winnaar van Parijs-Roubaix als een van de favorieten voor de ritzege.

    • Anouk Eigenraam