Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Lifestyle

The Fault in Our Stars. Een stadswandeling

De veelbesproken Amerikaanse film The Fault in Our Stars speelt zich af in Amsterdam en gaat morgen in Nederland in première. Op deze interactieve kaart van de hoofdstad zie je precies waar de scènes zich afspelen.

Het boek The Fault in Our Stars over de kankerpatiënten Hazel (16) en Augustus (17) is een internationale bestseller onder jongeren. Amsterdam speelt een grote rol in hun verhaal. Morgen gaat de film The Fault in Our Stars in première. Als je toevallig toch in Amsterdam bent, en je bent fan van de film, dan ga je natuurlijk op zoek naar de voetsporen van Hazel Grace Lancaster en Augustus Waters.

Door Bas Blokker
NRC maakte naar aanleiding van de film deze interactieve kaart. Volg de aanwijzingen op de kaart en maak hieronder een wandeling langs alle locaties. Terwijl je in de voetsporen van de hoofdpersonen treedt, kijk dan ook vooral naar de buurt eromheen. Als je ons je reacties, suggesties en foto’s stuurt, werken wij onze kaart bij tot het de beste TFIOS-gids is voor Amsterdam.

English version here