Menno Buch (62) overleden

Televisiemaker Menno Buch is gisteravond op 62-jarige leeftijd overleden. „Gedwongen door zijn duivelse ziekte heeft hij afscheid genomen van het leven”, zo maakte zijn vrouw bekend. In 2012 werd bij Buch halskanker geconstateerd.

Buch werd halverwege de jaren tachtig bekend als pionier van 06-sekslijnen in Nederland. Zijn grootste tv-succes boekte hij eind jaren negentig met het controversiële programma Sex voor de Buch, waarin hij mensen voor de camera hun seksuele fantasieën liet verwezenlijken. De successerie bij Veronica was de opmaat voor tal van programma's, waaronder Hoe hoort het eigenlijk? (1999) met Theo van Gogh. Bijna tien jaar lang maakte Menno Buch geen tv-programma's, maar in 2012 begon hij op RTL met de reportagereeks Buch in de Bajes. Vorig jaar kwam er een vervolg met een serie over de grootste vrouwengevangenis van Nederland. Menno Buch was de broer van de in 2002 overleden schrijver en televisiemaker Boudewijn Büch. Er komt geen begrafenis of crematie, meldt zijn vrouw. „Hij heeft zijn lichaam aan de wetenschap geschonken.”

    • NRC